Paris is always a good idea

Danstheater winkel Parijs, lissa van Wessel

Ajouter deux lettres à Paris et c’est le paradis

Paris, le paradis de danse. Om inspiratie op te doen, maar ook om zogenaamd te recreëren, stapten we dinsdagmiddag om 15h in de auto. Incluis een rijkelijk met voedsel gevulde achterbank voor de
komende twee dagen. Vlak voor vertrek had Rob snel een AirBnB geboekt: ideaal gelegen, redelijk goedkoop en met genoeg voorzieningen. Na een dikke vijf uur gereden te hebben kwamen we aan in het mooie Parijs. Geen tijd voor getreuzel, spullen droppen, auto in de parking en vliegensvlug richting Tour Eiffel. We mochten van geluk spreken, het was 23h en we konden nog snel de laatste shift meepikken. Daar stonden we dan, op de tweede verdieping met een prachtige avond-view, voor een fel flikkerende Eiffeltoren. Lucky me: ik had nog snel m’n polaroid camera meegenomen, waarmee we dachten een onvergetelijk moment vast te kunnen leggen. Helaas trok mijn gele jas de gehele aandacht van de flits en was er ‘zero’ uitzicht te zien (idee was leuk).

eiffeltoren

De tweede dag – en daarmee ook de laatste – was de dag van de toeristische route. Parijse trekpleisters zoals Arc de Triomphe, Avenue des Champs-Élysées, de bovenaardse LaDuree boetiek, Opéra Garnier en het Louvre werden van alle kanten keurig op de foto gezet. Door het vele wandelen door de gehele stad raakten onze buiken steeds minder gevuld. Een tussenstop bij een Italiaans tentje (buitenland in buitenland = leuk) ging onze verwachtingen te boven. Zeer nonchalant werd er een pizza – met een diameter van twee borden – de neus neergezet. In andere woorden is dit dus een pizza van twee borden lang en nog steeds heb ik moeite met het begrijpen van dit tafereel. We hadden in ieder geval genoeg eten voor op de terugweg, laat dat duidelijk zijn.

Opera Parijs
Rob van de Geijn
Lisa van Wessel

Last but definitely not least: Bloch en Repetto. De laatste twee bezienswaardigheden voor de aan dans verslaafde toeristen. Af en toe afgeleid door de mooie winkels van Chanel en Kenzo troffen we uiteindelijk een alleraardigst deurpostje van Bloch aan. De lange hal begeleidde ons naar de vier-vides-tellende winkel, waar de verkoopster haar getrainde aandringende verkooptrucs aan ons showde. Wat mij het meest aantrok in de winkel was gedeelte waar ballerina’s hun spitzen konden passen. Een mooie lange spiegel met een barre, ondersteund met een camera en een tv van zo ongeveer twee m2. Er werd precies gefilmd hoe de stand van je spitzen is en waar de verbeterpunten zitten. Naar onze mening een geweldige innovatie! Na een praatje gemaakt te hebben met de hoogst geïnteresseerde store manager vervolgden we onze reis naar Repetto. De in glas-in-lood verwerkte danseressen en een rood fluweel bekleedde trap trok onze attentie deze te betreden met onze doorweekte schoenen. Binnen was het hemels, punt. Super strak interieur in combinatie met prachtige balletpakken die ter plekke werden voldaan met zwarte veren of zilveren steentjes. Alles zag er nagenoeg perfect uit: precies zoals een danseres zich zou moeten voelen in een balletwinkel.

Repetto
Repetto
Bloch

Toen we dachten dat het einde van de leuke trip toch echt in zicht was, troffen we op de terugweg de nieuwe collectie van WearMoi aan. De hartveroverende collectie bestond uit balletpakjes naar ons hart en binnen no time stonden we buiten met ruim gevulde dozen vol met balletpakjes versierd met paarse bloemetjes en roze streepjes. En om ervoor te zorgen dat jullie als enige met unieke balletpakjes over de dansvloer dwarrelen, hebben we ook nog ‘limited editions’ ingeslagen!

Dus, geliefde ballerina’s, wanneer je een bezoek aan le paradis brengt, vergeet dan zeker niet de winkels te bezichtigen die de grondleggers zijn van jullie ballerina-leven. En wanneer je niet die mogelijkheid hebt, komt de Danstheater winkel natuurlijk ook heel dicht in de buurt. Want zeg nu zelf, daar is jullie danscarrière toch allemaal mee begonnen? Neem dus snel een kijkje in de webwinkel of in de winkel aan de Molenstraat om de nieuwe collecties te bezichtigen!

Dit was een ode aan Parijs, Bloch, Repetto en de nieuwe collectie van WearMoi (en aan de Danstheaterwinkel) En indirect ook een ode aan Max, want zonder Max waren we er niet gekomen en hadden we een hoop gezelligheid misgelopen.

Share this post

Leave a Reply