Little black ballet suit,

Een nieuw balletpakje kopen vind ik altijd een feest, maar soms vergeet ik dat het ook lekker moet zitten. En dat ik bij het rennend inpakken van mijn tas om op tijd in de les te komen niet wil nadenken of het allemaal bij elkaar past.

Ik was eens helemaal verliefd op een paars balletpak met een gesmokte voorkant, glitterstof met gaten op de ingezette schouders en een bijna complete blote rug. Hebben, hebben, hebben! Iedere keer wanneer ik het aan wilde doen, dacht ik “Waarom heb ik in hemelsnaam deze kleur gekozen?”. En toen ik het uiteindelijk wel aandeed, bleek de glimmende stof met gaten rond de schouders wel érg te irriteren bij het dansen. Ik probeer dan ook dit soort pakjes niet meer te kopen want die eindigen altijd achter in mijn kast, want zonde om weg te gooien, maar ik wil er ook niet aan herinnerd worden dat ik me heb laten verleiden tot de aanschaf van iets wat ik niet aandoe. Wat hierbij helpt is bij een zekere week tijdens mijn cyclus of bij een bepaalde maanstand de stad gewoon niet meer ingaan en dan ook geen mails van mijn favoriete webwinkels openen. Dat scheelt  enorm moet ik zeggen. (tip)

Gelukkig zijn er steeds meer merken van danskleding waarbij je van de collectie wel het gevoel krijgt wat ik bij dat paarse ding kreeg, maar waarvan je geen schuurplekken op je lijf krijgt. Een pakje moet wat mij betreft basic genoeg zijn om er niet over na te hoeven denken, comfortabel zitten tijdens de les en gewoon in de wasmachine kunnen. Al heb ik wel een min of meer basic pakje wat ongeveer aan al deze eisen voldoet, maar waar ik toch een beetje over na moet denken, want deze heeft knoopjes aan de achterkant. Héél mooi, maar bij een moderne les waarbij je veel grondwerk doet, is het toch wat minder. Die hou ik dus gewoon voor klassieke les of repertoire repetities! 

Als ik er over nadenk, draag ik eigenlijk vooral uitbundige pakjes in de lente en zomer, de seizoenen waarbij de natuur en de mensen strijden over wie er het meest kleurrijk uit kan zien. Nu het herfst is, neig ik naar het dragen van zwarte simpele pakjes. Laat de bomen maar verkleuren naar rood, geel en bruin in de meest fantastische kleurpaletten. Ik maak even pas op de plaats met uitdossingen, trotseer de kou om naar les te gaan en ben gewoon bezig met trainen en dansen.

Net als een little black dress is het reuze handig om ook enkele simpele zwarte pakjes te hebben trouwens. Ze staan altijd goed, zitten heerlijk en zijn bij elk type les te gebruiken.  

 In mijn achterhoofd denk ik soms al wel aan het komende winterseizoen, waarbij een klein glittertje, wollen accessoires en allerlei opwarm hulpmiddelen niet mogen ontbreken. Toch?! 

Blogger: Wendy van Groeninge

Share this post

Leave a Reply